Kerkdienst, Startzondag

Voorganger: ds. Marie-Jantien Kreeft

Muzikale begeleiding: Adrie Brouwer

Kerkproeverij op 22 september 2019

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 21 en 22 september de campagne Kerkproeverij gehouden. Kerkenraden en parochiebesturen kunnen plaatselijk meedoen door hun achterban te vragen om op die zondag (of zaterdag) iemand anders uit te nodigen om mee te gaan naar de kerk. Op die manier kunnen ze ervaren wat het is om een kerkdienst bij te wonen. De drempel om later als gast nog eens te komen wordt lager. En als trouwe gemeenteleden raken we iets meer vertrouwd met het idee dat we een uitnodigende gemeente mogen zijn. Wij doen in Bladel mee op de zondagmorgen 22 september, door onze leden te vragen mensen uit hun omgeving, die niet gewend zijn naar een kerk te gaan en niet bekend zijn met onze vieringen, uit te nodigen een keer een (laagdrempelige) dienst bij te wonen. Ik wil best iemand uitnodigen, maar hoe doe ik dat? Vijf tips. De praktijk leert dat het spannend is om iemand uit te nodigen een keer mee te gaan naar een kerkdienst.

• 1. Denk goed na over wie je uitnodigt. Mensen uitnodigen met wie je weinig relatie hebt werkt meestal niet. Het gaat om buren, kennissen of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan en met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen.
  • 2. Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: ‘Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.’
  • 3. Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus.
  • 4. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.
  • 5. ‘Succes’ is niet als mensen ‘ja’ zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord.

Ik wil proberen de dienst zo laagdrempelig mogelijk te laten zijn, dat geldt vooral voor de taal van liederen en lezingen. Voor buitenstaanders is ons vertrouwde ‘jargon’ vaak niet te volgen. Wel volgen we gewoon de liturgie zoals we die gewend zijn. Het zou fijn zijn als we zondag 22 september een heleboel gasten kunnen verwelkomen. Doet u mee? Het zou ook fijn zijn om iets lekkers te kunnen aanbieden bij de koffie na de dienst, daarom zoeken we nog bakkers of baksters die iets willen maken. Graag even een mailtje naar mjkreeft@xs4all.nl. Meer info op www.kerkproeverij.nl

Uitzending: Deze dienst wordt rechtstreeks uitgezonden via Kempen FM in het kader van de kerkelijke programma van 10:00 tot 12:00.
Meer info kijk op  pagina Radio Uitzending

Koffiedrinken na afloop van de dienst.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Dissel onder het genot van een kop koffie. ( Naast de kerk). Ook gasten zijn hier van harte welkom om kennis te maken met de gemeente leden.

22-september
,