• Dit event is voorbij.

Kempenkring Lezing “Helpen bij verlies en verdriet”

12-november Tijd: 14:30 - 16:00

Helpen bij verlies en verdriet

Spreker:          :  Prof. dr. M. Keirse

Plaats               :  Protestantse Kerk, Markt 38, Eersel

Datum              : maandag 12 november 2018

Aanvang          : 14.30 uur

Coördinator    :  Liesbeth Kies – van Stockum

Aanmelden     :  kempenkring@PKN-dekempen.nl

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Denken we maar aan het sterven van een familielid of een collega, echtscheiding, ongeneeslijke ziekte, verlies van werk, … Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen?

Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Hoe kun je een collega, die zijn partner of een kind heeft verloren, tegemoet treden op de eerste dag van zijn werkhervatting?

Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken. Het is een opdracht van elke burger om mensen hierin behulpzaam te zijn. Maar misvattingen over wat adequaat omgaan is met verdriet en rouw maken dat velen niet naar mensen in verdriet durven gaan of verkeerd reageren.

Deze lezing kan zowel mensen in rouw als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving leren wat helpt en niet helpt in situaties van verdriet. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven niet in de steek te laten.

Manu Keirse (1946) is klinisch psycholoog, hoogleraar verliesverwerking aan de Universiteit Leuven, auteur van menig bestseller op het gebied van rouw en rouwverwerking, ervaringsdeskundige in rouwbegeleiding en een zeer gewaardeerd spreker. Kenmerkend voor Manu is hoe hij in zijn lezingen, zijn grote kennis en praktijkervaring weet om te zetten tot story-telling van hoog niveau. Middels vele voorbeelden uit de praktijk weet hij de vinger op elk punt te leggen.

Let op: Omdat wij veel belangstelling verwachten voor deze lezing is deelname uitsluitend op vooraanmelding: kempenkring@PKN-dekempen.nl

12-november
Kosten: