Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kempendienst 30 juni 2019

30-juni Tijd: 10:00 - 11:00

Op weg gaan in vertrouwen

Thema Kempendienst 30 juni 2019

Het aftellen is begonnen: een week na de Kempendienst is het vakantie. Dat betekent dat we allemaal weer gegrepen worden door het reisvirus en op weg gaan naar verre oorden op zoek naar plezier, ontspanning en nieuwe dingen. Waarom hebben we vakantie nodig? Waarom moeten we daarvoor op pad met fiets, trein, auto, boot of vliegtuig? Is het dan per se nodig dat we breken met onze dagelijkse routines om tot geestelijke ontspanning, herschepping en “re-creatie” te komen? Wat is er achter de horizon zo fantastisch dat we er zo veel geld en energie aan spenderen?

Misschien is de toeristische reis wel een oefening voor onze levensreis: wat we met vakantie in het klein doen, moeten we ook in het echte leven durven: op weg gaan in vertrouwen. In plaats van blijven hangen in het verleden, durven opstaan en het eens helemaal anders doen. Een huis, een tuin, een opbergschuur en al onze bezittingen: we hebben ze, als het erop aankomt, niet per se nodig. Waar we ook gaan: “Jezus zelf als stille gast, reist in ons scheepje mee” (lied 289, DG liedbundel, 1944).

In de Bijbelverhalen lezen we over Elia die Elisa roept, en Jezus die volgelingen roept om met hem mee te gaan op bedevaart naar Jeruzalem. Pelgrimage is toerisme in zijn oudste vorm. In beide verhalen wordt benadrukt dat je vooruit moet kijken en niet achterom.

In de Kempendienst zullen we liederen zingen uit het gedeelte van ons Liedboek dat over deze ‘levensreis’ gaat (lied 796 t/m 861). Daarbij zullen we muzikaal worden begeleid door Tom Vos, Charlotte van Nispen en Olga Bierens-de Haan.

De Kempendienst, waaraan deelnemen de Protestantse gemeenten van Bergeijk, Bladel, en Eersel zal zijn op zondag 30 juni om 10:00 uur in Ontmoetingscentrum de Eikenburg, Eikenburg 10, te Eersel.

De Kempendienst Commissie

Gegevens

Datum:
30-juni
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Eikenburg Eersel
Eikenburg 10
Eersel, 5521HZ Nederland
+ Google Maps

Onderdeel van de combinatie PKN-De Kempen