• Dit event is voorbij.

LEZING CHANTAL WALG OVER ‘POSITIEVE GEZONDHEID’

28-maart Tijd: 20:00 - 22:00

Gratis

Chantal Walg, gezondheidswetenschapper en schrijver van het boek Gezond centraalspreekt over ‘Positieve gezondheid’ in de Ontmoetingskerk op 28 maart

Wie gezond leeft wordt zes jaar ouder dan wie ongezond leeft, aldus recent onderzoek in Zuid-Holland. Maar je kunt je daarbij afvragen: wat is gezond?
Tegenwoordig spreekt men in de gezondheidszorg over ‘positieve gezondheid’. Daarbij wordt niet uitgegaan van de aanwezigheid of afwezigheid van ziekte, maar is de vraag: hoe staat deze mens in het leven, hoe ga je om met wat je in het leven overkomt? Mensen kunnen naast hun ziekte in veel andere opzichten gezond functioneren in de samenleving!
Nieuw in dit nadenken over gezondheid is ook dat er naast aandacht voor de lichamelijke conditie, de mentale conditie, de sociale relaties, de balans tussen werk en vrije tijd, ook oog is voor de spirituele of existentiële dimensie. Geen goede gezondheid zonder aandacht voor zingeving en levensvragen.

Tijdens haar verhaal neemt Chantal u mee in de veranderingen in de gezondheidszorg, van ziekte naar gezondheid en dan wel positieve gezondheid en wat dit voor ons allemaal betekent!

De toegang is gratis.

28-maart