Taizévieringen Eersel

14-november Tijd: 19:30

Taizéviering

In de maanden oktober 2019 t/m maart 2020 zullen er weer Taizévieringen plaatsvinden.
Deze vieringen zijn zoals gewoonlijk op de tweede donderdag van de maand in het Protestantse kerkje, Markt 38, Eersel en beginnen om 19.30 uur.

De bijzondere kenmerken van een viering in de stijl van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in Frankrijk zijn het lichtaltaar,de vele herhalingen van de liederen, die als een mantra werken en de stilte voor meditatie.

Op het lichtaltaar kan iedere bezoeker vanuit zijn of haar eigen intentie een kaarsje aansteken en dit lichtaltaar symboliseert tevens de overwinning van het Licht op de duisternis. Het Taizékoor, onder leiding van Eelco Kroon, neemt de bezoeker mee in de meditatieve zang van de viering.

Voor een korte toelichting op de komende viering, klik hier.

We nodigen iedereen, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing, van harte uit om samen met ons stil te staan bij het onderweg zijn, ook in spirituele zin.

14-november
Kosten: