Blinden en gehandicapten in Venezuela

Een van onze zes kleinschalige lokale projecten is voor Blinden en gehandicapten in Venezuela, het project van Jenny Acuña. Haar stichting organiseert activiteiten voor gehandicapte en blinde mensen in Venezuela. Daarnaast zorgt zij voor medicijnen, cadeautjes met Kerstmis en sportactiviteiten. Een en ander wordt door Jenny samen met haar man Jack vanuit Bladel gecoördineerd. Een keer per jaar gaan ze daar op bezoek om spullen uit te delen, mee te werken en extra aandacht te geven met kleine cadeautjes en gesprekken. De laatste keer was in november 2019.

Fundacion VenezolanaDe stichting heet Fundación Venezolana Alianza de Pacto en is 10 jaar geleden opgericht door Jenny Acuña, die is opgegroeid in de sloppenwijken van Caracas in Venezuela. In Caracas was Jenny een lerares voor gehandicapte kinderen. Zij zag dat er veel kinderen niet naar school gingen of konden gaan. Daarom besloot ze om zelf naar de gehandicapte kinderen te gaan om ze te helpen.

Dat werk zet Jenny nu vanuit Nederland voort met haar stichting door geld en spullen in te zamelen. Haar specialiteit is het werken met blinden. Daarnaast werkt ze ook nog met mensen in een rolstoel, doven en mentaal gehandicapten. Doelstelling is om scholing (voor Blinden), verzorging  (therapie en medicijnen) en sportactiviteiten te organiseren, kennis te maken met gelijken en te leren over waarden en normen.

Via de sociale media zoals facebook en skype heeft Jenny veel contact met gehandicapten , de mensen die ter plaatse helpen en andere organisaties.

Sinds een paar jaar woont ze in Bladel samen met haar man Jack van Avendonk en is ze trainster van een gehandicaptenteam in Tilburg.

Dit project wordt van harte aanbevolen en ondersteund door de Diaconie van Bladel.

Meer info ook via Facebook