Kerk naar buiten

Samen leren over missionair kerk-zijn in de eigen omgeving

Als je als geloofsgemeenschap meer wilt betekenen voor mensen in de buurt, ga dan samen met andere gemeenten uit uw regio op avontuur. De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk nodigt u uit om met een aantal mensen uit uw kerkenraad deel te nemen aan een leertraject met andere gemeenten uit de buurt.

Veel gemeenten verlangen ernaar om zowel in de eigen gemeente als in de omgeving het evangelie handen en voeten te geven. En er gebeuren hele mooie dingen op dit gebied.

Maar makkelijk is dat niet altijd. Er zijn ook belemmeringen. Want veel andere zaken vragen ook om aandacht. En van theorie naar praktijk, dat is soms ook even zoeken. En hoe reflecteer je op die praktijk? Aan goede bedoelingen ontbreekt het vaak niet, maar hoe kom je tot actie? Hoe zorg je dat gemeenteleden zich enthousiast en gemotiveerd inzetten voor de kerk en voor het dorp of de wijk? En dat uw gemeente vitaal blijft of wordt?

En tegelijk: hoe zorg je dat de gemeente niet zichzelf voorbij rent, terwijl er nogzoveel meer dingen te doen zijn?

Deze zaken komen aan de orde op de bijeenkomst op 23 november in Veldhoven.

Meer info.