Kansarme jongeren in Congo

 MUTOTO , zo heet de stichting, in de gemeente ook wel bekend als “Het schoenenproject in Congo van Rien van der Vleuten, de schoenmaker uit Hapert.”

Het woord Mtoto betekent ‘kind’ in het Swahili.
Voor de leesbaarheid schrijven we Mutoto.

De Stichting Mutoto zet zich in voor een duurzame verbetering van de leefomstandigheden van kansarmen, speciaal jongeren, in de Democratische Republiek Congo, Afrika.

Het is ooit begonnen in 2000 als eigen initiatief van Rien om jongeren op te leiden tot schoenmaker, zodat ze in hun levensonderhoud konden voorzien. De school bestaat nog steeds en de stichting heeft ondertussen haar doelstellingen uitgebreid.

Congo Shoes
In Congo werkt Rien zeer nauw samen met de paters van Don Bosco. Zij hebben daar tal van werken waarin zij dakloze en kansarme kinderen onderwijs en een vakopleiding bieden.
Rien en zijn vrouw waren geraakt door de betrokkenheid en inzet waarmee de paters en broeders van Don Bosco opvoeden, onderrichten en opleiden.
Er staat daar sinds jaar en dag een structuur die zijn vruchten afwerpt. mutotoDit project wordt van harte aanbevolen en ondersteund door de Diaconie van Bladel.